Trademark registration at OSIM, EUIPO & WIPO – (+4) 0753 139 779

Fonduri europene pentru înregistrarea drepturilor de proprietate intelectuală

Fonduri europene pentru înregistrarea drepturilor de proprietate intelectuală August 19, 2023Leave a comment

Întreprinderile mici și mijlocii pot beneficia și anul acesta de fonduri europene pentru înregistrarea drepturilor de proprietate intelectuală. Subvențiile sunt gestionate prin programul „Ideas Powered for Business” al EUIPO (Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală) și se acordă sub formă de rambursări de 75% din taxele de înregistrare pentru mărci și desene/modele la nivel European și 50% din taxele de înregistrare pentru mărci și desene/modele pentru statele din afara Uniunii Europene până la suma maximă de 1 000 euro per întreprindere, (pentru extinderea marcilor prin WIPO).

În vederea obținerii acestui sprijin financiar, solicitantul trebuie să facă parte din categoria IMM-urilor, cu sediul într-unul din statele membre UE, și să nu primească deja fonduri pentru pentru aceeași activitate.

Pentru a fi considerată IMM (Întreprinderi Micro, Mici si Mijlocii), o întreprindere trebuie să aibă mai puțin de 250 de angajați, o cifră de afaceri anuală netă de până în 50 de milioane de euro și/sau să dețină active totale de până în 43 de milioane de euro.

Alocarea fondurilor funcționează pe principiul “primul venit, primul servit”, în limita bugetului disponibil pentru anul acesta, iar întreprinderile pot solicita aceste fonduri până pe data de 08.12.2023.

Primul pas constă în depunerea cererii de aplicare împreună cu documentația aferentă. După verificarea documentației și primirea voucherului, se poate trece la următorul pas, și anume, depunerea cererii de înregistrare a mărcii sau a designului și achitarea taxelor aferente. Ulterior inițierii procedurii de inregistrare se va transmite cererea de rambursare împreună cu dovada de plata a taxelor, iar în urma validării documentației trimise, suma corespunzătoare va fi virată în contul ales de către solicitant.

Pentru a vă asigura că întreprinderea dumneavoastră îndeplinește aceste condiții și pentru parcugerea cu succes a procedurii, recomandarea noastră este să apelați la un avocat specializat sau la o agenție de proprietate intelectuală.

Contact – (+4) 0753 139 779 – office@nomenius.ro

Avocat Florin Filip

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Puteți să distribuiți această pagina pe:
× Cu ce vă putem ajuta?