Trademark registration at OSIM, EUIPO & WIPO – (+4) 0753 139 779

Cercetare documentară

Utilitatea unei cercetări documentare

Înainte de înregistrarea unei mărci, este recomandat să aveți o imagine cât mai clară despre ce mărci sunt înregistrate pentru clasele dorite de dvs. sau ce mărci ar putea să se opună la înregistrarea mărcii dvs. Acest serviciu nu este obligatoriu, dar este posibil ca acesta să vă scutească de alte costuri suplimentare cum ar fi:

 • Existenta unei mărci înregistate pe clasele dorite. În acest caz dvs. puteți primi o opoziție la care dvs. trebuie să formulați un raspuns, formularea acestuia necesită plata unui alt onorariu.
 • Marca poate fi respinsă la înregistrare deoarce există deja una identică, deținatorul demonstrează la OSIM, EUIPO sau WIPO lucru acesta și toate taxele plătite nu vor fi restituite.
 • Toate investițiile făcute în marcă neprotejată și care nu poate fi înregistrată, pot fi o investiție inutilă de care concurentul dvs. poate să beneficieze.

Noi vă recomandăm ca înainte să investiți în publicitatea produselor pe care o să le comercializați, să apelați la o cercetare documentară (pentru a nu încalca drepturile altui titular si pentru a nu da posibilitatea concurentilor de a vă copia ideile fără sa aveti o marca înregistrată). Dacă raspunsul cercetării va fi favorabil, puteți imediat depune la înregistrare marca. Astfel, orice investiție făcută în publicitatea radio, TV și on-line: Facebook, Linkedin, Google+, Google Adwords nu va fi inutilă.

Tipuri de cercetări documentare pe care le putem furniza (in functie de marca dvs, va vom recomanda ce tip de cercetare trebuie sa efectuam):

 • Cercetare documentară având partea verbală identică;
 • Cercetare documentară având elemente figurative;
 • Cercetare documentară având elemente combinate (element figurativ și text);
 • Cercetare documentară privind portofoliul unui titular;
 • Cercetare documentară privind portofoliul unui mandatar autorizat;
 • Cercetare documentară privind mărcile pe o clasă sau mai multe;
 • Cercetare documentară privind mărcile la nivel european;
 • Cercetare documentară privind mărcile la nivel internațional.
 • Cercetări documentare privind mărcile la nivel național în peste 80 de țări.

Pașii pe care îi recomandăm pentru protejarea mărcilor:

➡📃 Cercetare documentară pentru marca dorită la înregistrare

În urma acestei cercetări documentare o să primiți un raport cu informații despre mărcile înregistrate deja care seamana cu marca dvs. sau sunt inregistrare pe clasele dorite. Plus multe alte informatii dar si recomandari utile.

➡👍Înregistrarea mărcii

În cazul în care răspunsul cercetării documentare este unul favorabil dvs. atunci cererea de înregistrare marcă poate fi depusă.

➡🔎Monitorizarea mărcilor înregistrate

Este recomandat serviciul de monitorizare pentru evitarea reînregistrării de către o terță persoană de rea-credință a mărcii înregistrate de dumneavoastră. Prin intermediul acestui serviciu, noi vom supraveghea toate cererile de marcă, astfel încât să nu fie prejudiciate drepturile dumneavoastră. Lunar, se depun peste 15.000 de cereri de înregistrare marcă, iar identificarea tuturor tentativelor de reînregistrare este extrem de dificilă fară ajutor specializat.

Puteți să distribuiți această pagina pe:
× Cu ce vă putem ajuta?