Trademark registration at OSIM, EUIPO & WIPO – (+4) 0753 139 779

RECICLETA – un program pentru combaterea schimbărilor climatice

RECICLETA – un program pentru combaterea schimbărilor climatice February 9, 2018Leave a comment

Despre programul Recicleta

Recicleta este o întreprindere socială și oferă servicii de colectare hârtie, carton, PET și doze de aluminiu pentru reciclare. Programul  a fost creat în 2009 de către ViitorPlus – asociația pentru dezvoltare durabilă, care promovează atât grijă pentru natură, cât și echitatea socială. De aceea, transportul deșeurilor se face fără emisii poluante, cu cargo-triciclete, oferind astfel locuri de muncă stabile si legale.

Este îngrijorător faptul că un român a ajuns să producă anual circa 272 de kilograme de deşeuri menajere și  doar 3% din întreaga cantitate merge la reciclat, ceea ce plasează România pe ultimele locuri din zona Uniunii Europene (conform Eurostat – Biroului de Statistică al Comunităţii Europene, 2015).

În același timp, firmele sunt obligate sa colecteze separat deșeurile de hârtie, plastic, metal si sticla pentru reciclare, conform Legii 211 din 2011, dar, de cele mai multe ori, nu reciclează pentru că este un proces complicat, cantităţile mici de deșeuri reciclabile generate nu sunt atractive pentru colectorii specializaţi – un transport pentru cantităţi mai mici de 500 kg nefiind viabil economic.

Din 2019, au colectat pentru reciclare peste 420 de tone de deșeuri, în principal hârtie, și au salvat astfel de la tăiere ~6.000 de arbori maturi.

Recicleta contribuie astfel direct la combaterea schimbarilor climatice: transport fara emisii, spatiu si emisii salvate la gropile de gunoi unde ajungeau inainte materialele reciclabile, arbori care continua sa inglobeze carbon in loc sa fie eliberat in atmosfera prin taiere (producerea de hartie) si consum.

Dorești să susții și tu programul RECICLETA?

  • Firma ta este amplasată în zona RECICLETA (sec. 1 si 2, București) ?
    Generezi cantităti mici (5-150kg) de hartie, carton, plastic sau doze de aluminiu și vrei să te asiguri că ajung la reciclare?
    Dacă raspunsul la aceste întrebari este “da”, înscri-te în program și solicită colectare! Deșeurile tale vor fi reciclate, vei economisi timp și spatiu. Vom folosi pentru transport cargo-tricicleta, care nu poluează, conduse de persoane defavorizate.
  • Vrei să-ți promovezi produsul/serviciul locuitorilor din sectorul 1 sau 2 al capitalei? Apelează la promovarea outdoor pe cargotricicleta și mesajul tău va fi vizibil în trafic în fiecare zi lucrătoare din saptamană.
  •  Locuiești la bloc, în zona RECICLETA din sec.2? Vorbește cu administratorul blocului tău să apeleze la serviciile noastre gratuite – vă aducem un recipient special de colectare și ridicăm hârtia reciclabilă când recipientul s-a umplut. Citește mai mult…

Pentru detalii, vă rugăm să trimiteți un email la adresa: contact@recicleta.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Puteți să distribuiți această pagina pe:
× Cu ce vă putem ajuta?