Trademark registration at OSIM, EUIPO & WIPO – (+4) 0753 139 779

Politica uniforma de rezolvare a disputelor privind numele de domeniu

Politica uniforma de rezolvare a disputelor privind numele de domeniu April 9, 20131 Comment

Aveti responsabilitatea de a stabili daca inregistrarea numelui dumneavoastra de domeniu aduce atingere drepturilor unei alte persoane fizice sau juridice…. Angajamentele dumneavoastra. Prin depunerea unei cereri de inregistrare a numelui de domeniu, sau prin depunerea unei cereri de reinnoire sau prin reinnoirea unei inregistrari de nume de domeniu, va angajati prin prezenta si ne garantati prin prezentele ca (a) angajamentele pe care le-ati facut prin Contractul dumneavoastra de Inregistrare sunt complete si exacte; (b) potrivit cunostintelor dumneavoastra, inregistrarea numelui de domeniu nu va incalca si nici nu va aduce atingere in vreun mod drepturilor oricarui tert; (c) nu inregistrati numele de domeniu in scopuri ilicite; si (d) nu veti utiliza in mod constient numele de domeniu cu incalcarea legilor sau a regulamentelor aplicabile. Aveti responsabilitatea de a stabili daca inregistrarea numelui dumneavoastra de domeniu aduce atingere drepturilor unei alte persoane fizice sau juridice.

Anulari, transferuri si modificari. Vom anula, transfera sau aduce modificari inregistrarilor privind numele de domeniu in urmatoarele situatii:

a. sub rezerva prevederilor alineatului 8, la primirea unor instructiuni in format scris sau electronic corespunzatoare conditiilor in care dumneavoastra sau agentul dumneavoastra autorizat sa intreprinda aceasta sau aceste masuri;

b. la primirea de catre noi a unui ordin din partea unei instante sau a unui tribunal arbitral, in fiecare caz dintr-o jurisdictie competenta, care ne angajeaza la luarea acestei sau acestor masuri si / sau

c. la primirea de catre noi a unei hotarari din partea unei Comisii Administrative care impune ca aceasta sau aceste masuri sa fie intreprinse in cadrul unei proceduri administrative la care v-ati constituit ca parte si care au fost derulate in conditiile acestei politici sau ale unei versiuni ulterioare ale acesteia, adoptate de ICANN. (A se consulta alin. 4(i) si (k) de mai jos.)

 

De asemenea, putem anula, transfera sau aduce modificari inregistrarii unui nume de domeniu in conformitate cu conditiile din Contractul dumneavoastra de Inregistrare sau cu alte cerinte legale.

De asemenea, putem anula, transfera sau aduce modificari inregistrarii unui nume de domeniu in conformitate cu conditiile din Contractul dumneavoastra de Inregistrare sau cu alte cerinte legale.

Sursa: http://www.icann.org/en/help/dndr/udrp/policy

Traducere in limba romana de catre Nomenius cu drepturi asupra acesteia: download document

 

One comment

  1. Eu ce sa inteleg din toata politica asta? Daca am un domeniu inregistrat la ROTLD vine cel care are marca si imi ia domeniu? MI se pare un pic aiurea, daca detin domeniul (domeniile) de foarte mult timp si le folosesc in alte scopuri decat cele de a face concurenta neloiala respectivului/respectivei firme mai trebuie sa ii cedez domeniul?

    Atunci domeniile alea grele care au fost vandute pe sute sau poate milioane de euro cum de nu au fost cedate si doar vandute? Aia aveau marca inregistrata?
    Foarte ciudat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Puteți să distribuiți această pagina pe:
× Cu ce vă putem ajuta?