Trademark registration at OSIM, EUIPO & WIPO – (+4) 0753 139 779

Plicul cu idei

Plicul cu idei May 30, 20132 Comments

Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) pune la dispozitia publicului larg care doreste sa isi pastreze in siguranta documente fara a fi facute publice, documente ale: creatorilor, persoane juridice sau fizice care cuprind diverse lucrari din orice domeniu. Acest plic cu idei a fost dezvoltat de catre OSIM pentru orice lucrare care nu poate fi protejata de legislatia privind proprietatea industriala, precum si drepturile conexe. Trebuie totusi sa subliniem faptul ca acest “Plic cu idei” nu confera drepturi exclusive asupra unei lucrari depozitate si nici nu se constituie intr-un titlu de proprietate intelectuala.

 

Ce se poate depozita in “Plicul cu idei”?

 

Cei care doresc sa depuna documente cu lucrari proprii in Plicul cu idei, trebuie sa tina cont de anumite categorii care sunt acceptate: lucrari din domeniile tehnic si stiintific, tehnologii , creatii tehnice, norme tehnice, studii, instructiuni de utilizare, descoperiri, teorii, creatii nebrevetabile conform art.8 din Legea nr.64/1991 republicata in M.O.nr.541/2007 privind brevetele de inventii.

 

Ce nu putem depozita in “Plicul cu idei”?

 

In plicul cu idei nu se pot depozita creatii care sunt contrare ordinii publice, bunelor moravuri, eticii profesionale si cele daunatoare vietii persoanelor sau sanatatii, animalelor ori plantelor si care sunt de natura sa aduca atingeri grave mediului, substante, mostre care au documente clasificate sau clasificabile,  solutiile tehnice.

 

Durata de depozitare a lucrarilor in Plicul cu idei este de 5 ani, cu prelungire cu inca 5 ani daca se achita o taxa de 100 lei.

 

Retragerea lucrarilor si distrugerea lor din “Plicul cu idei”

 

Retragerea lucrarilor se poate face personal sau in scris cu actului de identitate, oricand in perioada de cei 5 ani sau cu prelungire. In cazul in care cel care a depus lucrarea nu achita taxa de prelungire pe inca 5 ani plicul va fi considerat abandonat si se va executa distrugerea lui. Acelasi lucru se va intampla in cazul in care dupa trecerea celor 10 ani iar deponentul nu a facut cerere de retragere a lucrarii din Plicul cu idei, plicul cu lucrarea respectiva va fi distrusa. Perioada de prelungire sau retragere dupa implinirea celor doua termene este de 3 luni.

 

Pentru mai multe informatii si consultanta in ceea ce priveste “Plicul cu idei” va rugam sa ne contactati.

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Puteți să distribuiți această pagina pe:
× Cu ce vă putem ajuta?