Trademark registration at OSIM, EUIPO & WIPO – (+4) 0753 139 779

O noua schemă de granturi din partea Oficiului Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală

O noua schemă de granturi din partea Oficiului Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală March 17, 2022Leave a comment

➡ Oficiul European prelungește programul „Ideas Powered for Business” și acordă o nouă tranșă de fonduri pentru a sprijini IMM-urile să își optimizeze activele de proprietate intelectuală.

➡ Fondurile se acordă sub formă de rambursări în limita a 1500 EURO /întreprindere, reprezentând 75% din taxele de înregistrare pentru mărci și designuri la nivel European și 50% din taxele de înregistrare pentru mărci și designuri pentru statele din afara Uniunii Europene (pentru extinderea marcilor prin WIPO). De asemenea, anul acesta se acordă rambursări și pentru brevete, de până la 50 % din taxe, în limita a 750 EURO/ întreprindere.

➡ Alocarea fondurilor funcționează pe principiul “primul venit, primul servit”, în limita bugetelor disponibile de 15 mil. EURO pentru mărci și designuri, respectiv de 1 mil. EURO pentru brevete, iar întreprinderile pot solicita aceste fonduri până pe data de 16.12.2022.

➡ Primul pas constă în depunerea cererii în format electronic, împreună cu documentația aferentă. După primirea voucherului, se poate trece la următorul pas, și anume, depunerea cererii de înregistrare a mărcii, a designului sau a brevetului, și achitarea taxelor aferente. Ulterior se va transmite cererea de rambursare împreună cu dovada de plata a taxelor, iar în urma validării documentației trimise, suma corespunzătoare va fi virată în contul ales de către solicitant.

➡ În vederea obținerii acestui sprijin financiar, solicitantul trebuie să facă parte din categoria IMM-urilor, cu sediul într-unul din statele membre UE, și să nu primească deja fonduri pentru pentru aceleași activități.

Pentru a vă asigura că întreprinderea dumneavoastră îndeplinește aceste condiții și pentru asistență în procedura de obținere a rambursărilor, recomandarea noastră este să apelați la un avocat specializat sau la o agenție de proprietate intelectuală.

Contact

Avocat Florin Filip

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Puteți să distribuiți această pagina pe:
× Cu ce vă putem ajuta?