Trademark registration at OSIM, EUIPO & WIPO – (+4) 0753 139 779

Nou memorandum semnat împotriva contrafacerii

Nou memorandum semnat împotriva contrafacerii May 24, 2019Leave a comment

Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a semnat în data de 4 aprilie 2019, un memorandum care vizează combaterea contrafacerii mărcilor și a traficului cu produse piratate, potrivit trademarklawyermagazine.com.

Astfel, în termen de 210 de zile de la semnarea memorandumului, va fi publicat un raport privind situația mărcilor contrafăcute și a produselor piratate, precum și o serie de recomandări. Diverse agenții guvernamentale, precum și procurorul general, vor pregăti și vor prezenta un astfel de raport președintelui.

Documentul va furniza date și informații suplimentare privind amploarea contrafacerilor pe piețele terțe online și ar trebui să identifice factorii care contribuie la traficul cu produse contrafăcute.

În ceea ce privește raportul care prezintă situația contrafacerii pe plan european, potrivit unui comunicat al Oficiului Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală, publicat în luna iunie a anului trecut, ”în România, cele 13 sectoare pierd anual 22,5 % din vânzările directe – echivalent cu aproximativ 1,64 miliarde EUR (7,3 miliarde RON) sau cu 83 EUR (367 RON) anual pe cap de locuitor.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Puteți să distribuiți această pagina pe:
× Cu ce vă putem ajuta?