Trademark registration at OSIM, EUIPO & WIPO – (+4) 0753 139 779

Marcile Comunitare

Marcile Comunitare May 17, 2012Leave a comment

Lansare carte la Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) – Prezentare cartii a fost sustinuta de Raymond Grigoriu

 

STII CINE DETINE MARCA TA? ESTE INREGISTRATA?

Branduri mari au avut surprize de proportii atunci cand au vrut sa isi inregistreze marca. Iti poti imagina ce ai simti, dupa un efort constant, de ani in sir, atunci cand ai vrea sa iti inregistrezi marca si afli ca altcineva si-a insusit-o?

 

Pentru a evita sa ajungi in situatia de mai sus si sa platesti, dupa caz, zeci, sute sau milioane de euro, cartea Marcile comunitare. Ghid practic de inregistrare a marcilor in Uniunea Europeana, scrisade Elena Grecu,itiofera toate informatiile necesare constientizarii notiunii de marca.

 

Intr-o piata extrem de competitiva, brandul (marca) trebuie sa fie protejat, pentru ca reprezinta patrimoniul unei societati comerciale si pentru a-i asigura continuitatea.

 

Autoarea ne dezvaluie intr-un limbaj accesibil pasii pe care trebuie sa-i facem pentru a ne inregistra marca si pentru a o proteja de concurenta.

 

Ai o idee de afacere si o pregatesti de mult timp. Ai patruns pe piata, unde e o concurenta acerba. Ce te diferentiaza? Produsul, serviciile si atitudinea fata de clienti –    toate sub o marca si un slogan. Unul dintre concurentii tai merge si iti inregistreaza marca. Afacerea ta este in pericol si va trebui sa scoti din buzunar bani frumosi.

 

Aceasta e partea negativa a povestii.

Ai o idee de afacere si o pregatesti de mult timp. Ai patruns pe piata, unde e o concurenta acerba. Ce te diferentiaza? Produsul, serviciile si atitudinea fata de clienti –    toate sub o marca si un slogan. Marca si sloganul tau sunt inregistrate la OSIM si sunt protejate. Simplu, nu?

 

Aceasta e varianta pozitiva a povestii!

 

Inregistratea marcii iti va oferi drepturi exclusive de folosire asupra ei, ii va impiedica pe altii sa comercializeze produse similare sub aceeasi marca si poate fi cesionata sau licentiata catre alte firme, adica iti va aduce venituri suplimentare!

 

Evenimentul de lansare al cartii va avea loc marti, 25 ianuarie 2011, ora 17:00, la Camera de Comert si Industrie a Romaniei, Sala Dacia, Bd. Octavian Goga, nr. 2, sector 3.

Contact

 

NOMENIUS • Avocat Elena Grecu – Consilier proprietate intelectuala

Consilier coordonator Elena Grecu:
Mobil tel
: +40 745 007 311

 

www.nomenius.ro

O scurta prezentare despre carte “Marcile Comunitare” gasiti si in emisiunea Antreprenor de la Money Channel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Puteți să distribuiți această pagina pe:
× Cu ce vă putem ajuta?