Trademark registration at OSIM, EUIPO & WIPO – (+4) 0753 139 779

EUIPO caută furnizori de servicii IP pro bono

EUIPO caută furnizori de servicii IP pro bono March 24, 2021Leave a comment

Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietatea Intelectuală (EUIPO), instituția care gestionează drepturile de proprietate industrială pentru mărci și design-uri la nivelul întregii Uniuni Europene, organizează o platformă prin intermediul căreia dorește să unească întreprinderile din UE cu furnizori de servicii în domeniul proprietății intelectuale pro bono.

Pandemia mondială de COVID-19 a cauzat chiar închiderea multor afaceri, dar și masive pierderi de locuri de muncă, cele mai afectate fiind întreprinderile mici și mijlocii (IMM-urile).

EUIPO a venit în întâmpinarea dificultăților pe care le întâmpină IMM-urile prin punerea la dispoziție a unui serviciu personalizat, o platformă gratuită, înființată cu scopul de a pune în legătură IMM-urile cu furnizori de servicii din domeniul proprietății intelectuale care să ofere servicii gratuite de reprezentare și consiliere juridică pentru întreg teritoriul Uniunii Europene.

În ce constau aceste servicii din domeniul proprietății intelectuale?

  • Consiliere juridică și îndrumare în vederea identificării și înregistrării drepturilor de proprietate intelectuală care sunt folosite în cadrul întreprinderii și care sunt susceptibile de exclusivitate (înregistrare mărci, desene și modele industriale sau chiar drepturi de autor).
  • Protejarea drepturilor de proprietate intelectuală prin înregistrarea acestora dar și prin intermediul asigurării reprezentării în cazul în care aceste drepturi sunt contestate/atacate/copiate/încălcate.
  • Îndrumări practice cu privire la abordarea provocărilor de natură juridică și economică, cauzate de pandemie.

Ce trebuie făcut pentru a beneficia de aceste servicii?

  • În cadrul platformei Oficiului Uniunii Europene trebuie completată o cerere de exprimare a interesului, urmând a primi un feedback în scurt timp.Aceasta nu este singura inițiativă pe care EUIPO a pus-o la dispoziția IMM-urilor, în contextul pandemiei COVID-19, alocând și un fond de subvenții în valoare de 20 de milioane de euro, care fi acordat sub formă de rambursări către întreprinderile care doresc să înregistreze mărci, desene sau modele.

În cazul în care doriți să aflați mai multe informații despre serviciile furnizate de EUIPO sau dacă doriți să verificați eligibilitatea dumneavoastră, puteți lua legătură cu un consultant din cadrul companiei noastre și vă vom oferi toate detaliile necesare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Puteți să distribuiți această pagina pe:
× Cu ce vă putem ajuta?