Trademark registration at OSIM, EUIPO & WIPO – (+4) 0753 139 779

De astazi OSIM va mari taxele pentru inregistrarea marcilor, inventiilor si desenelor si modelelor industriale

De astazi OSIM va mari taxele pentru inregistrarea marcilor, inventiilor si desenelor si modelelor industriale August 11, 2014Leave a comment

Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (O.S.I.M.) a anuntat pe site-ul oficial ca de astazi, 11.08.2014 va actualiza taxele pentru inregistrarea marcilor, obtinerea brevetelor de inventii cat si inregistrarea desenelor si modelelor industriale.

Aceasta actualizare mentionata de OSIM reprezinta o majorare a taxelor percepute celor care doresc sa inregistreze o marca (fie ea verbala sau combinata), actualizarea fiind facuta in raport cu evolutia cursului EURO fata de moneda nationala

[iframe src=”http://www.osim.ro/legislatie/Taxele_de_la_11_august_2014.pdf” width=”100%” height=”480″]

 

Art. 4 din Ordonanta 41/1998 privind taxele in domeniul protectiei proprietatii industriale si regimul de utilizare a acestora), modificat prin la data 09-mai-2010 Art. 4 din capitolul I modificat de Art. III din Legea 66/2010 ne mentioneaza urmatorul lucru “Cuantumul taxelor in lei, prevazute in anexele la prezenta ordonanta, stabilite in raport cu cele corespunzatoare in euro, se actualizeaza la data de 1 ianuarie a fiecarui an, la nivelul cursului valutar al Bancii Nationale a Romaniei valabil la data de 1 octombrie a anului anterior.”

Actualizarea taxelor s-a facut la cursul EURO din data de 1 Octombrie 2013, acesta find de 1 EURO = 4.4604 RON.

Totodata Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci  aduce la cunostinta printr-un comunicat ca in ultimele zile a primit de la detinatorii de drepturi de Proprietate Industriala o serie de instiintari de plata emise de diverse firme in vederea publicarii titlurilor de protectie – marci, brevete de inventie, desene si modele.

Comunicatul OSIM vine dupa cateva luni de la anuntul facut de USPTO (Oficiul de Brevete si Marci al Statelor Unite) pe website-ul oficial www.uspto.go referitor la cererile de plata false pentru inregistrarea marcilor la nivel comunitar si international. Iata ca aceste cereri frauduloase au aparut si in Romania, pentru marcile nationale si nu numai.

Consilier priprietate industriala Elena Grecu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Puteți să distribuiți această pagina pe:
× Cu ce vă putem ajuta?