Trademark registration at OSIM, EUIPO & WIPO – (+4) 0753 139 779

START-UP NATION – Cum să obții cele 5 puncte în planul tău de afaceri?

START-UP NATION – Cum să obții cele 5 puncte în planul tău de afaceri? October 19, 2017Leave a comment

{ Text Block: }

Caracterul inovativ al investiției. Cum să obții cele 5 puncte în planul tău de afaceri?

Programele europene de finantare nerambursabila nu mai sunt deja un secret pentru antreprenorii romani. Spre exemplu, in decursul acestui an, au fost oferite prin intermediul programului START-UP NATION aproximativ 8000 de finantari nerambursabile de pana la 44 000 de EUR. Cel mai surprinzator aspect ar fi ca au participat peste 20000 de antreprenori pentru a obtine finantare pentru start-up, in pofida statisticilor ce indica faptul ca Romania are una dintre cele mai mici rate de absorbtie a fondurilor europene.

Programe de finantare nerambursabila din fonduri europene de tip START-UP NATION

Pentru a obtine garantat finantarea prin intermediul acestor programe de tip START-UP NATION, planul de afaceri trebuie sa indeplineasca mai multe conditii, ce sunt analizate si notate punctual. Spre exemplu:

  • la rubrica activitati, codurile CAEN de Productie sau de Programare IT primesc punctajul maxim;
  • la rubrica angajati, putem primi punctajul maxim daca vor fi angajate doua persoane (defavorizate, someri sau absolventi dupa anul 2012);
  • la rubrica investitii, punctajul maxim este acordat daca cel putin 50% din totalul fondurilor este investit in echipamente tehnologice si software-uri necesare activitatii;

In fiecare an, participantii ce prezentau un plan de afaceri cu punctajul maxim de 100 de puncte, reuseau sa primeasca garantat finantarea.

Totusi, ceea ce face diferenta dintre un plan de afaceri de 95 de puncte si unul de 100 de puncte, sunt cele 5 puncte oferite pentru caracterul inovativ al investitiei.

Agentia noastra recomanda inregistrarea unui desen sau a unui model industrial pentru demonstrarea caracterului inovativ al investiei.

Ce este modelul/desenul industrial?

Desenul si modelul industrial inregistrate la OSIM sunt doua obiecte de proprietate industriala ce ofera protectie exclusiva aspectului estetic exterior al unui produs cu functie utilitara, 2D sau 3D. Astfel, se poate proteja forma, conturul, motivele prezente pe produs, culoarea si dispunerea tuturor acestor elemente.

Pot fi inregistrate ca modele industriale orice fel de produse precum cele alimentare, vestimentare, electronice sau din orice alt domeniu cu conditia sa poata fi susceptibile de reprezentare grafica si sa indeplineasca conditiile prevazute de lege.

De ce ar fi acordate cele 5 puncte prin aceasta inregistrare?

   Un desen sau un model industrial poate fi inregistrat de OSIM doar daca este nou. Efectiv, un model sau desen este nou, doar daca este necunoscut pe teritoriul tarii pana la momentul depunerii spre inregistrare sau nu a fost facut public in trecut.

   O alta conditie conditie este cea de individualitate. Un model sau desen trebuie sa se individualizeze, sa se diferentieze clar de orice alt desen sau model industrial anterior inregistrat.

   Indeplinind aceste conditii, depunerea spre inregistrare a unui desen sau model industrial, ar demonstra in concret caracterul inovativ al investiei deoarece este introdus in piata un produs absolut nou ce se individualizeaza de restul produselor prezente in piata, indeplinind astfel criteriile cerute pentru acordarea celor 5 puncte conform baremului de punctare pentru programul START-UP NATION.

Cum ma poate ajuta Nomenius sa obtin cele 5 puncte?

Ne puteti contacta la numarul de telefon sau pe e-mail, unde ne puteti prezenta desenul/modelul industrial pe care doriti sa il inregistrati. Noi va vom oferi consultanta prealabila gratuita cu privire la inregistrarea acestuia, precum si o oferta de inregistrare pentru a fi anexata planului de afaceri, unde este descris modelul/desenul, taxele oficiale, onorariul nostru si caracterele de inovativitate si noutate. De asemenea, pentru a putea verifica daca desenul/modelul propus indeplineste conditiile de inregistrare si pentru a verifica daca sunt obiecte asemanatoare anterior inregistrate, putem efectua o cercetare documentara pentru a identifica toate eventualele impedimente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Puteți să distribuiți această pagina pe:
× Cu ce vă putem ajuta?