Trademark registration at OSIM, EUIPO & WIPO – (+4) 0753 139 779

AVERTISMENT: Cereri false pentru plata taxelor la marcile comunitare si internationale

AVERTISMENT: Cereri false pentru plata taxelor la marcile comunitare si internationale February 7, 2014Leave a comment

Dat fiind faptul ca numarul solicitantilor pentru inregistrarea marcilor comunitare si internationale a crescut foarte mult in ultimi 3 ani, a crescut si numarul rau voitoriilor sau a celor care doresc sa obtina sume importante profitand de neatentia solicitantilor, ne precizeaza Elena Grecu, consilier in proprietate industriala la Nomenius.

Astfel, exista false “institutii” care solicita celor care depun marci la inregistrare plata unei sume suplimentare, bineinteles in contul lor. In acest sens ii avertizam pe cei care doresc sa inregistreze o marca comunitara si/sau internationala de aceste metode.

Cererile despre care discutam pot veni atat prin fax, email sau chiar posta continand informatii in mare parte a oficiilor de inregistrare marci (cele oficiale) cu mentiuni prezentate in chenare accentuate unde se specifica modalitati de plata, valorile si conturile unde trebuie sa fie virate sumele aferente marcilor inregistrate mai precizeaza Av. Elena Grecu.

Aceste companii pot utiliza nume care seamana denumirile unor instututii din domeniul proprietatii intelectuale, de exemplu USPTO (United States Patent and Trademark Office’s), W.B.I.P. (World Bureau Intellectual Property), sau alte denumiri care sa insele foarte usor solicitantul pentru a face plata in conturile mentionate de catre acestia, unul dintre ele fiind Statele Unite ale Americii”, “US”.

Elena Grecu, consilier in proprietate industriala la Nomenius ne prezinta o lista scurta cu cei care trimit solicitantilor care doresc sa inregistreze o marca internationala cereri de plata false:

 • IPTS – International Patent and Trademark Service
 • Novislink limited
 • IPTS – International Patent and Trademark Service
 • UPTS – Universal Patents and Trademarks Service
 • WIPT – Registration of International Patent
 • WIPT – Registration of International Patent
 • WDTP – Worldwide Database of Trademarks and Patents
 • WPTI – World Patent and Trademark Index
 • ODM – Patent Trademark Register
 • European Central Register of Brands and Patents
 • Euro IP Register
 • RIPT – Registration of International Patent
 • CPTD – Central Patent & Trademark Database
 • WOIP – Globex World Organisation Intellectual Property
 • WBIP – World Bureau for Intellectual Property

WIPO (World Intellectual Property Organization), OHIM (Office for Harmonization in the Internal Market) si USPTO (United States Patent and Trademark Office) au facut cunoscute aceste informatii despre firmele care trimit cereri de plata false, rugand pe cei care doresc sa inregistreze marci internationale, comunitare sau valabile pe teritoriul Statelor Unite ale Americii sa fie atenti si sa nu asocieze firme private cu aceste institutii.

USPTO mentioneaza faptul ca unii solicitanti care au despus marci spre inregistrare au reclamat plata taxelor pentru aceste companii private, crezand ca aceste taxe sunt necesare pentru inregistrare cerute chiar de catre USPTO. Bineinteles ca nu si-au putut niciodata recupera banii.

Mai mult, oficiile dau indicatii clare prin care se poate verifica autenticitatea corespondentei, de exemplu, USPTO atragand atentia asupra faptului ca toata corespondenta oficiala va fi de la “Oficiul marci si brevete al Statelor Uite ale Americii” cu adresa postala: “Alexandria, VA 22313-1450 oficiul postal nr 1450” iar daca va fi prin email trebuie sa contina numele de domeniu “@ uspto.gov.”

Ca o recomandare venita din partea doamnei Elena Grecu de la Nomenius, in cazul in care primiti orice scrisoare sau informare pentru plata unei sume de bani care poate fi intre 500 si 2000 EURO la care sunteti sceptici in privinta necesitatii efectuarii platii, ar trebui sa apelati la un specialist in proprietate intelectuala care sa va confirme autenticitatea acesteia.

Mai jos puteti vizualiza cateva exemple de cereri de plata false.

Consilier proprietate intelectuala
Elena Grecu

Cereri false pentru plata taxelor la marcile comunitare si internationale iip ipti opt-1 wpto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Puteți să distribuiți această pagina pe:
× Cu ce vă putem ajuta?