Trademark registration at OSIM, EUIPO & WIPO – (+4) 0753 139 779

Avantaje înregistrare marcă – 5 idei de care să ții cont

Avantaje înregistrare marcă – 5 idei de care să ții cont June 7, 2022Leave a comment

Înregistrare marcă – iată un prim aspect pe care ar fi bine să îl ai în vedere atunci când vrei să îți protejezi business-ul avut și asta pentru că este un instrument prin care oricine altcineva este împiedicat să mai folosească anumite semne sau particularități ce aparțin brandului business-ului vostru.

Chiar dacă ești la început și nu iei în calcul ideea de înregistrare marcă, este bine să gândești cu un pas înainte. Cu timpul, business-ul ajunge să crească, produsul sau serviciul oferit ajunge să fie cunoscut, iar acest lucru înseamnă pentru afacere rezultate financiare mai bune.

Concurența este prima care face o analiză asupra ideii de înregistrare marcă. Va evalua dacă v-ați luat sau nu toate măsurile necesare de protecție pentru a face această înregistrare marcă la OSIM.

Iată mai jos 5 motive pentru care ar fi bine să înregistrezi o marcă:

  1. Profesionalism și încredere

Grija pe care o arăți asupra mărcii produsului sau serviciului oferit demonstrează profesionalism, încredere, perseverență. De aceea, am putea spune că un business clădit spre succes are în vedere și acest aspect. Dacă dorești ca afacerea să se transforme din zi în zi în ceva mai serios, atunci ai putea porni de aici, de la ideea de înregistrare marcă.

  1. Eviți confuziile cu privire la marca ta și a concurenței

Prin operațiunea de înregistrare marcă nu faci altceva decât să eviți orice confuzie legată de marca ta și cea care aparține concurenței. Odată înregistrată marca, publicul o va cunoaște nu numai prin denumire, ci și prin culori sau prin anumite particularități ori semne distinctive. Toate acestea fac parte din procedura de înregistrare marcă. Este asemenea unui manual de brand, ce conține mult mai multe lucruri decât simpla denumire pe care o dorești a fi înregistrată.

  1. Protejezi business-ul altora!

Poate că te întrebi cum anume ai putea face acest lucru. Este bine să iei în calcul orice înseamnă respect față de parteneri și concurență. Ne dorim, poate, să facem ceva asemănător altora. Ideile nu sunt unice. De aceea, dreptul de proprietate asupra mărcii unor alte persoane fizice sau juridice este protejat prin procedura de înregistrare marcă. Ca atare, atunci când ai în vedere să faci acest prim pas din punct de vedere juridic, vei primi și notificări cu marca înregistrată de altă persoană. Ca atare, te-ai putea reorienta și astfel ți-ai putea consolida brandul într-un mod diferit.

  1. Consolidarea brandului

Acesta este un aspect cât se poate de important. Prin procedura de înregistrare marcă reușești să îți consolidezi mai bine brandul propriu. De asemenea, cunoști că nimeni nu poate folosi marca ta fără a avea acordul tău scris. În cazul în care constați că marca este identică cu o alta ce nu beneficiază de înregistrarea OSIM, atunci poți cere anularea dreptului de a o mai folosi.

  1. Reglementarea unor litigii civile

Atunci când te afli într-un conflict din punct de vedere juridic, instanța va avea în vedere dreptul celui ce beneficiază de înregistrarea mărcii la OSIM. Ca atare, toate demersurile depuse în scopul înregistrării mărcii, vor fi avute în vedere în cazul în care te afli într-un conflict juridic, aflat pe rolul unei instanțe de judecată.

Suntem alături de tine în procedura de înregistrare marcă la OSIM! Pornind de la o primă discuție cu privire la marca ce dorești a o înregistra și până la depunerea documentației necesare și primirea avizului favorabil – toate acestea le putem face noi, în numele tău!

Numere de telefon și E-mail

https://grecupartners.ro/nom/contact/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Puteți să distribuiți această pagina pe:
× Cu ce vă putem ajuta?